Цікавий інцидент відбувся нещодавно у канадській середній школі. Зірковий гравець місцевої баскетбольної команди з 11 класу ймовірно є 29-річним чоловіком.

Як пише The Guardian, Джонатан Нікола прибув до Канади півроку тому у якості біженця із Судану. При проходженні контролю він написав вік 17 років, і його зарахували до місцевої школи, де він одразу ж став членом баскетбольної команди. Хлопець вразив тренерів та фанатів своєю грою та став головною надією країни. Але прикордонники виявили, що школяр незабаром відсвяткує своє 30-річчя.

Нікола звернувся до прикордонної служби з надією отримати візу для своїх близьких. Працівники провели стандартну процедуру сканування відбитків пальців та виявили, що біженець на 12 років старший. За такий обман хлопця заарештували, і тепер на нього чекає суд.

Канадські закони дають усі підстави суддям призначити Джонатану строк у в'язниці. Для цього необхідні свідки, і тренери баскетбольної команди вже повідомили, що хлопець мав надто мускулисте тіло для свого віку. Нікола, до речі, ходив і до місцевої католицької церкви, але там цей інцидент поки не коментують.

Читайте також: Біженців змушують вчити німецьку, інакше - додому

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нещодавно німецькі політики прийняли рішення примушувати біженців вчити тамтешню мову. Тих переселенців, які не посилять німецьку, відправлятимуть додому.