Канадець Каталін Олександр Дуру потрапив до Книги рекордів Гіннеса, пролетівши на ховерборді майже 300 метрів над озером у Квебеку.

Про це повідомляє видання Vido.

Свій пристрій хлопець побудував власноруч. Він розповів, що його надихнув фільи "Назад у майбутнє-2", дія якого відбувалась у 2015 році. Девайс досі вважається річчю із розряду фантастики.

Читайте також: Кубок України з бодібілдингу провели в столиці (фото)

Як і сноуборд, дошка Дуру управляється за допомогою балансування, а гвинти, встановлені під дошкою, піднімають її над поверхнею.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За словами винахідника, прототип може бути використаний у будь-якому місці, але він тестує дошку над водою з міркувань безпеки.

Щоб побити рекорд, канадцеві достатньо було пролетіти всього 40 метрів, але він не зупинився і підкорив дистанцію 275,9 метрів перед тим, як впав у озеро.