Біля київських станцій метро почали роздавати комікси на тему "досягнень" столичної верхівки під назвою "Замовкнути всім, або старі методи "нової" влади". Брошури випустили активісти ГО "Рух за реформи".

Проблеми, які піднімають, не нові - але актуальні: зростання кількості квартирних крадіжок та вбивств, відсутність доріг, зростання тарифів на комунальні послуги, безробіття, ціни на продукти, курс долара, хабарі та подорожчання проїзду у громадському транспорті.

Гасло, під яким піднімають проблеми у креативній формі - "Ми повернулись у 90-ті. Ти задоволений?".

"Автори коміксів хотіли нагадати людям про важкі 90-ті роки, але я б сказав, що правильніше було б написати, що ми повернулися у 2005-2008 роки, коли корупція і хабарництво перейшли на новий виток розвитку. Якщо в 90-х роках корупція була централізована, усі платили 15-20% "відкату", то в 2005 році прийшла корупція хаотична, коли одна система розділилася на кілька структур, і кожна вимагала своєї долі. Таким чином, тиск на бізнес став значно більшим. Підприємці тоді витрачали третину свого доходу на різні незаконні відкати і хабарі" - говорить політолог Тарас Загородній.

Експерт каже, що підняття подібних питань є позитивним процесом, адже тільки звертаючи увагу на проблему можна її вирішити.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто відмітити, що це вже не перша книжка коміксів від активістів. Наприкінці квітня вже роздавали журнал-комікс під назвою "Правда о Киеве". Як зазначають ЗМІ, карикатури - цікаві, в малюнках проглядається чіткий натяк на всі "мінуси" роботи КМДА. Активісти обіцяють продовжувати роздавати комікси біля всіх станцій метро у Києві.