Засновник і генеральний директор компанії "Три Ведмеді", мільйонер Дмитро Ушмаєв розповів, що, рятуючи свій бізнес, був змушений давати хабарі українським чиновникам.

"Протягом усієї діяльності компанії були певні труднощі з перевіряючими органами та контролюючими службами. Але це ніколи не ставало абсолютним гальмом в розвитку. Ми знаходили можливості, людей, якщо треба було, доводилося десь, як ви кажете, "давати хабарі", щоб не заважали працювати", - заявив Ушмаєв в інтерв'ю виданню "Європейська правда".

Читайте також: Корчинський розповів, скільки наркоторговці платять суддям

Мільйонер не уточнив, яким саме органам і особам йому довелося платити "відступні", але в питанні, на яке він відповів ствердно, йшлося про санітарно-епідеміологічну службу і пожежників. У той же час, відповідаючи на питання, чи реально в Україні створити виробництво без "доплат" чиновникам, Ушмаєв відповів: "Так, це реально".

"Не варто виїжджати з України, якщо ви розглядаєте це як втечу від проблеми. Навчатися за кордоном — так, попрацювати за кордоном — так. Але якщо ти тут нічого не досяг, і взагалі все погано, то навряд чи в іншій країні чогось досягнеш. Там серйозна конкуренція, там дуже багато працюють, і легше точно не буде", - пояснив бізнесмен.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще