27 травня тернопільцям обмінюватимуть цигарки на цукерки в рамках профілактичної акції "Життя без тютюну" у Всесвітній День без тютюну.

Про це пише новинний портал "Погляд".

"Акція спрямована на захист від наслідків споживання тютюну, пасивного впливу тютюнового диму, збереження та зміцнення здоров'я населення формуванням здорового способу життя", - ідеться в повідомленні організаторів.

Читайте також: Запровадять нові акцизні марки на сигарети та алкоголь

Захід проводять з ініціативи Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У його програмі - бліц-опитування населення на тему "Що ви знаєте про вплив тютюну на організм людини?", обмін цигарок на цукерки, інформаційний майданчик "Тютюнопаління – це не модно", заміри артеріального тиску та глюкози у крові та тематичний конкурс "Здорові легені!".

Взяти участь у ініціативі можна буде із 11:00 до 14:00 на вулиці Гетьмана Сагайдачного.

Нагадаємо, наприкінці лютого подібну акцію провели у місті Ірпінь Київської області. Учасники залюбки долучились, сприймаючи все здебільшого із гумором. Під час роздачі цукерок мешканців міста інформували про шкідливість паління.

За статистикою, в Україні палить понад 11,5 млн осіб. Левова частка із них - віком від 18 до 25 років.