Російський опозиційний політик Ілля Яшин, друг убитого Бориса Нємцова, презентує його доповідь про війну Росії проти України в Києві.

Презентація доповіді "Путін.Війна" відбувається в Українському антикризовому центрі. У вівторок увечері - о 19:30 запланована презентація доповіді Яшиним в Національному університеті "Києво-Могилянська академія".

Скандальну доповідь Нємцова надрукували мінімальним тиражем (3 тисячі примірників) в єдиній друкарні на умовах анонімності. 14 друкарень відмовилися це зробити, побоюючись тиску влади.

У тексті наводять дані про втрати російської армії на сході України, а також про витрати бюджету Росії на військову операцію.

Читайте по темі: Опубліковані тези Нємцова про війну Росії проти України

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У документі, зокрема, повідомляється, що в січні-лютому 2015 в ході боїв у місті Дебальцеве на Донеччині загинули близько 70 російських військовослужбовців. У серпні 2014 ще як мінімум 150 російських військових вбиті під Іловайськом, бо намагалися зупинити наступ української армії.

Родичі загиблих повідомили Борису Нємцову, що перед відправкою до України військових формально звільняли з армії і видавали за добровольців.