Національний медичний університет імені Богомольця готовий почати тренінги для волонтерів, які працюють в зоні АТО з надання першої невідкладної допомоги. Про це повідомила ректор Катерина Амосова під час ознайомлення з ходом комплексного державного іспиту з хірургії та внутрішніх хвороб.

"Якщо довести до автоматизму накладення джгута на поранену кінцівку, це дозволяє рятувати людей. І тому ми готові брати участь у цьому", - зазначила ректор.

Читайте також: Волонтери зібрали для АТО літак, який простояв в ангарі 12 років

В університет торік закупили тренажери-фантоми, які дозволяють проконтролювати практичні навички у 100% студентів. Фантоми - це моделі людського тіла або його частин, які дозволяють імітувати маніпуляції. Зокрема серцеву та легеневу реанімацію, відбір крові на аналіз, зупинку кровотечі, введення зондів, ін'єкцій тощо.

"Тепер 100% студентів складають іспити з 100% практичних навичок, передбачених у кваліфікаційній характеристиці випускника медичного вузу", - зазначила Катерина Амосова.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Нагадаємо, раніше студенти НМУ зібрали кошти для Київського міського клінічного шпиталю - понад 40 тисяч гривень. Для цього спеціально організували благодійний бал.