Після анексії Криму місцеве населення не хоче лікуватись у місцевих лікарнях. Кримчани довго чекали на якісну і безкоштовну медицину, але на сьогоднішній день їм простіше виїхати за межі півострова: наприклад, для проведення комплексних обстежень або планових операцій вони масово їдуть на лікування до України, рідше - до Росії. Кримчани скаржаться на те, що в місцевих поліклініках значно погіршився не тільки рівень обслуговування пацієнтів, але і якість лікування. Крім того, лікарі стали нахабно та відкрито вимагати гроші у пацієнтів. Про це повідомляє "ОстріВ".

Також місцеві жителі відзначають, що за останні два роки в поліклініках збільшилися черги, в коридорах постійно чути лайку і суперечки, а прийом у лікаря тепер займає набагато більше часу.

Вся справа в тому, що для того, щоб потрапити до будь-якого вузькопрофільного фахівця (лора, хірурга, невропатолога і так далі), необхідно мати направлення від терапевта. Щоб записатися до свого терапевта, треба рано-вранці прийти в поліклініку за талоном, які розходяться "як гарячі пиріжки". Не отримавши такого талону потрапити без великого хабаря до лікаря практично неможливо.

Відлякують хворих і незрозумілі приватні клініки з величезними цінами, які просто не по кишені місцевому населенню, - таких на території Криму стало дуже багато.

Читайте також: Чистий Четвер: що можна робити, а чого не слід

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Слід зазначити, що разом з пацієнтами з півострова тікають і лікарі. Вони їдуть на материкову Україну в пошуках кращої зарплатні. Нагадаємо, що лікарям обіцяли зарплату в 40 тисяч рублів. а по факту вони отримують лише 15 тисяч рублів (це 5800 грн - Ред.).

Росія незаконно анексувала Крим майже два роки тому, обіцяючи жителям півострова "світле майбутнє" з високими зарплатами та пенсіями, але за такий довгий час чуда так і не трапилось.