У столиці стрімкими темпами зростає населення. За даними Головного управління статистики в Києві, з початку року кількість жителів зросла на 2045 осіб. Разом з цим кияни все частіше придумують незвичайні імена для своїх дітей.

Про це повідомляє видання "Сегодня". На приріст населення вплинуло відразу декілька чинників. У місті стала збільшуватися народжуваність, а також стало більше приїжджих - на 1665 осіб. Лідирує за кількістю народжуваності Дарницький район.

З початку року кияни стали називати новонароджених все більш незвичайними іменами: Еліс, Земфіра, Санта, Цезарія, Паола, Абігель, Жулія, Романія, Богумир, Гарі, Ернест, Ніколас, Самсон, Деян, Крістіан, Леон. Психологи пояснюють, що така тенденція спостерігається через розширення кругозору у батьків.

Читайте також: 9 найбезглуздіших пам'ятників Києва

"Люди стали більше подорожувати і бачити, які незвичайні імена дають своїм дітям іноземці. Тому і самі починають відходити від стандартів", - розповіла психолог Лариса Шкловцова.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також в столиці спостерігаються певні модні тренди на дитячі імена. Дівчаток, за даними Головного управління юстиції в Києві, частіше називають іменами Софія, Анна, Анастасія, Дарина, Єва, Катерина, Марія, Вероніка і Соломія. Для хлопчиків більш популярні - Олександр, Максим, Ілля, Матвій, Тимофій, Іван, Назар.