В окупованому Росією Севастополі прийняли закон про гімн міста. Він встановлює покарання за його переклад українською мовою.

Про це повідомляє сайт окупаційних Законодавчих зборів Севастополя.

Представники самопроголошеної кримської влади, згідно з повідомленням, у другому читанні ухвалили закон "Про гімн міста Севастополя". Гімном міста тепер вважають пісню "Легендарний Севастополь" композитора Вано Мураделі на вірші Петра Градова.

Закон також передбачає покарання за "спотворення" гімну Севастополя в публічних і громадських місцях.

"Наприклад, раніше слова "легендарної пісні" намагалися перевести українською мовою", - зазначається в повідомленні.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Читайте також: Кримчан змушують ставати на військовий облік

Депутат від окупаційної влади Ірина Кравець заявляє, що кожен житель Севастополя знає пісню, яка є неофіційним гімном, а сьогодні її просто законодавчо оформлено.

"Тому я думаю, що немає необхідності проводити референдум. Немає жодних сумнівів, що пісня "Легендарний Севастополь" - це гімн нашого міста", - заявила вона.

Нагадаємо, в роки незалежності України севастопольський поет Мирослав Мамчак написав свою версію гімну міста українською мовою. Її виконував ансамбль Військово-морських сил України і транслювала телерадіокомпанія ВМС "Бриз", яка до анексії базувалася в Севастополі.