З точки зору уряду зараз нормальний час для підняття тарифів. Про це в ефірі Еспресо.TV розповів виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

"По-перше у нас закінчився опалювальний сезон і можна підвищувати тарифи, тому що споживання зменшилося. По-друге зараз достатньо низькі ціни на нафту у світі. Тобто ціна на нафту низька і відповідно на газ теж. На сьогодні світова ціна на газ складає орієнтовно десь $180 за 1 тис.м куб. Всі розуміють, що така ціна на нафту не буде постійною, вона підніметься вверх", - сказав він.

Читайте також: Ціни на газ в Україні буду вищими за обіцяні

Тому, за словами експерта, з точки зору уряду вигідно спробувати при низьких світових цінах на газ підняти його ціну в середині країни.

"Тільки треба розуміти, що весь світ працює за довготерміновими контрактами, де ціна зафіксована років на 5, а ми беремо короткотермінові контракти", - додав Пендзин.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще