Австралійські вчені виявили ген, що кодує рецептори вазопресину, активність якого пов'язана з частотою зрад.

Про це повідомляє Mirror.

Торік фінські вчені провели експеримент, вивчивши близько 7400 пар однояйцевих близнюків у віці від 18 до 49 років, які перебували в серйозних відносинах зі своїми партнерами.

Їм вдалося визначити, що майже 10 відсотків чоловіків і більше шести відсотків жінок зраджували своїм партнерам впродовж останнього року.

Читайте також: Темний шоколад ідеальний засіб проти сонливості

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дослідники порівняли частоту зрад в близнюкових парах, і визначили, що генетичні чинники впливають на невірність у 63 відсотків чоловіків і у 40 відсотків жінок. Однак знайти конкретний ген, який може відповідати за легковажність, їм не вдалося.

Група вчених з Квінслендського університету в Австралії продовжила дослідження і виявила ген, що кодує рецептори вазопресину - антидіуретичного гормону, який бере участь у формуванні і прояві таких емоцій як емпатія.

Дослідники відзначають, що у чоловіків стан цього гена не був пов'язано з частотою зрад.

"Ми знайшли зв'язок з цим специфічним геном і зрадами, але лише у представниць прекрасної статі. У випадку з чоловіками такого зв'язку ми не виявили", - розповів автор дослідження Брендан Зітч.

Тож жінки завдяки його дослідженню тепер можуть списати свою легковажність і непостійність в сексуальних відносинах на природу, - підсумовує видання.