Після перевірки 40 тисяч внутрішніх переселенців з'ясувалося, що лише 9% можуть отримувати виплати відповідно до цього статусу. Частина з них взагалі не перетинала лінію розмежування.

Про це повідомив глава департаменту фінансів соціальних програм Міністерства фінансів України Андрій Рязанцев в інтерв'ю "Дзеркало тижня". Він розповів, що 25 тисяч людей ніколи не потрапляли на територію підконтрольну Україні. Інші ж два рази перетинали лінію розмежування в одну або іншу сторону, два в'їзди або два виїзди.

"В результаті з 40 тисяч тільки 3911 чоловік, які реально можуть отримувати виплати як внутрішньо переміщені особи. А це всього 9% від перевірених. Якщо ж екстраполювати цю цифру на загальну кількість переселенців, то отримуємо не більше 150 тисяч переселенців", - підсумував Рязанцев .

Читайте також: Переселенці не хочуть легально працювати в Харкові

Він наголосив, що на незаконні соціальні виплати з держбюджету можуть йти 60 мільярдів гривень. В місяць втрачається п'ять мільярдів гривень, якщо брати мінімальну пенсію.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Глава департаменту фінансів сказав, що пенсіонери-переселенці найближчим часом пройдуть реальну фізичну прочерку через "Ощадбанк". Так вдасться відсіяти "мертві душі.