Авдіївський коксохімічний завод повідомив про відновлення роботи після останніх артобстрілів з боку бойовиків.

Як повідомляє прес-служба заводу, фахівці змогли відновити три високовольтні введення з чотирьох, що живлять підприємство і місто. Тепер електрика на завод і в місто надходить стабільно.

У компанії відзначають, що це дало можливість заводським ремонтним бригадам оперативно усунути наслідки обстрілів 21 і 23 травня.

Вже сьогодні ранкова зміна поновила виробничий процес. На підприємстві запевняють, що довкілля не постраждало.

"Витоків шкідливих речовин, стоків і викидів води не зафіксовано", - запевнили в прес-службі "Метінвесту".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, починаючи з липня минулого року АКХЗ працює з перебоями. Це пов'язано з пошкодженням ліній електропередач і постійними обстрілами. Останній артобстріл заводу стався 23 травня. У завод потрапило понад 40 снарядів. Через це підприємство зупинило роботу.

За деякою інформацію, внаслідок обстрілів стався витік небезпечного для здоров'я людей амонію.

Читайте також: На Авдіївському коксохімі стався витік хімікатів через обстріли бойовиків

Авдіївський коксохімічний завод - найбільше в Європі високотехнологічне коксохімічне підприємство. АКХЗ входить до групи "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новінського.

"Метінвест" - міжнародна група компаній,один з найбільших в СНД виробник залізної руди й сталі. Спостерігачі зазначають, що терористи роблять методичні спроби знищити цей комбінат.