Білорусь запропонувала Україні свою допомогу у процесі реабілітації зони відчуження навколо Чорнобильської атомної електростанції. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявила заступник глави Державної інспекції ядерного регулювання Тетяна Кілочицька, передає "РБК-Україна".

"Ми отримали нову пропозицію з боку нашого сусіда - Республіки Білорусь. Чималий жвавий інтерес, чомусь, у білорусів викликало питання перегляду кордону 30-кілометрової зони відчуження", - зазначила вона.

Наразі в Україні відсутні концепції розвитку цієї 30 км зони. Білорусь це завдання вирішила раніше і має більше практичного досвіду з реабілітації територій, повернення їх в народне господарство, організації спецзаповедніка.

Читайте також: Білоруські рятувальники допомогли гасити українське село (фото)

"Тому на наступний трирічний період нам записали таку пропозицію, щоб ми приділили цьому питанню особливу увагу, з можливим залученням фахівців з боку Білорусі", - заявила Кілочицька.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Це питання, за її словами, почало розглядатися, в тому числі з боку Міністрества екології. Зокрема, буде вирішуватись, як переглядатимуться забруднені території та де встановлюватиметься обмежений доступ.

Нагадаємо, напередодні президент Петро Порошенко звільнив від оподаткування міжнародну техдопомогу на ЧАЕС, підписавши закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей виконання проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС".