Прихильники невизнаної "Донецької народної республіки" обурені заявами одного зі своїх лідерів Дениса Пушиліна.

Донецький політолог Роман Манекін, відомий своїми антиукраїнськими поглядами, розпочав збір підписів під вимогою притягнути до відповідальності Пушиліна за його "зрадницькі заяви".

В Інтернеті вже поширили петицію-звернення до "прокурора ДНР" з відповідною пропозицією. Обурення серед прихильників "ДНР" викликали заяви Пушиліна про готовність повернення Донецька до складу України.

За словами Манекіна, Пушилін в порушення своїх повноважень підписав і відправив проект поправок до Конституції України від імені "ДНР". Цей проект нібито передбачає зміну конституційного ладу "ДНР" шляхом перетворення її в "окремий регіон Донецькій області з особливим статусом".

Дії Пушіліна, хоч би як абсурдно не звучало, пропонують розцінити як заклики до порушення територіальної цілісності "республіки".

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Пушилін назвав Мінську зустріч "проривом, якого давно чекали"

Раніше лідери бойовиків заявляли, що готові повторно провести референдум про статус так званої "ДНР".

Пізніше "віце-спікер народної ради ДНР" Пушилін заявив, що самопроголошена "республіка" згодна на найширшу автономію без шкоди її інтересам.