На пісенному конкурсі "Євробачення" розгорається неабиякий скандал через територіальне питання. У підготовленому фанаткою пісенного конкурсу Jessdelinski, анонсу виступів всіх учасників, на фрагмент виступу кожного артиста накладався силует карти його країни, розфарбованої в кольори національного прапора. Судячи по зображенню, накладеному автором на відео української співачки Джамали, російський регіон Кубань (він знаходиться на захід від Азовського моря) є територією України.

Втім, швидше за все, тут можна вести мову не про умисел, а про помилку, оскільки карта Росії, накладена на відеоанонс представника цієї країни Сергія Лазарєва також має в своєму складі Кубань. А ось незаконно окупований Росією український півострів Крим в її склад не включений, що, втім, нікого вже не дивує.

Слід зазначити, що Кримський півострів все ж таки залишили Україні.

Читайте також: Світ відзначає Міжнародний день вільної преси

Історично так уже багато століть і було, живим доказом того, що є величезний відсоток етнічних українців серед корінних жителів Кубані. Приписати цю територію до РРФСР свого часу вирішила вже радянська влада, які, до слова, також включили Кримський півострів до складу УРСР.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще