Сьогодні біля будівлі Кабміну активісти "Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ", благодійного фонду "Пацієнти України" і "Центру протидії корупції" провели мітинг. Вони вимагали розблокувати закупівлю препаратів, необхідних для лікування.

Учасники закликають уряд вплинути на компанію-посередника "Ветор-фарма", що виграла тендер на закупівлю ліків в індійської компанії, яка блокує придбання препаратів. Хворі встановили "надгробки" і обгородили територію на схилах у Маріїнському парку, яку вони ніби-то забронювали для 30 тисяч ВІЛ-позитивних людей в України.

Читайте також: ООН: В Криму масово вмирають наркомани

Активісти розповідають, що найближчим часом закінчаться медпрепарати, які належать до курсу лікування ВІЛ-інфікованих людей.

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі стверджує, що компанія "Вектор-фарма", яка, згідно з контрактом, повинна поставити з Індії ліки для ВІЛ-інфікованих, не виконує свої зобов'язання. За його словами, фірма отримала оплату від держави у розмірі 52 мільйони 648 тисяч гривень ще у грудні минулого року. На даний час компанія не виходить на зв'язок з міністерством, також компанія не контактує з індійською владою.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще