Вчора в аеропорту Запоріжжя затриманий пасажир рейсу "Запоріжжя - Внуково", у якого виявили раритетну Біблію. Він намагався вивезти її до Росії. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Під час перевірки багажу українця прикордонники Бердянського загону та працівники митниці виявили в його валізі примірник видання, датованого кінцем 19 століття (1900 р). Фахівці передали старовинну Біблію на експертизу, а чоловіка - міліції для слідства.

Читайте також: Злочинець вкрав у бабусі 380 гривень і Біблію

Якщо книгу визнають культурною цінністю, то міліція порушить відносно затриманого громадянина кримінальну справу за статею 201 Кримінального кодексу - незаконне переміщення культурних та історичних цінностей.

Нагадаємо, що в жовтні 2014 прикордонники затримали молдаванина на пункті пропуску "Могилів-Подільський-Отач". Він намагався вивести до Республіки Молдови, старовинні Біблії 1888 і 1856 випуску.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще