Міністерство освіти і науки ініціює перехід до 12-річної освіти в загальноосвітніх школах. Про це під час презентації законопроектів "Про освіту" та "Про професійну освіту" заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт, передають Українські новини.

"Має бути тільки 12 років", - зазначив він.

Відповідне рішення, за словами міністра, було прийняте для того, щоб привести вітчизняну систему освіти до відповідних світових стандартів.

Проте поки йдуть обговорення стосовно того, яким чином ця норма буде вводитися.

Також на презентації зазначалось, що основні рівні освіти залишаться без змін. В вітчизняний системі залишаться дошкільна, загальна середня, професійну та вищу освіта.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Загальну середню освіту пропонують розділити на початкову, яка триватиме 5 років, базову - 4 роки і старшу профільну школу, тривалістю 3 роки.

Читайте також: Міносвіти планує скасувати пластикові дипломи про вищу освіту

Одним із принципів дошкільної та початкової освіти, за словами Квіта, буде можливість отримувати її якомога ближче до місця проживання школярів.

Проте старша профільна школа вимагатиме достатньої кількості учнів і вчителів. Тому такі навчальні заклади в сільській місцевості будуть спільними для кількох населених пунктів.