Журналісти Громадське.ТВ з'ясували, що на поїздку президента Петра Порошенка в США на саміт з ядерної безпеки витратили майже п'ять мільйонів гривень. Адміністрація президента в письмовому документі виклала такі цифри.

"Виявилося, що у Вашингтоні глава держави жив в The Ritz Carlton Georgetown, який входить в топ найдорожчих готелів країни. За одну ніч президент заплатив близько 5,5 тисяч доларів ", - йдеться в документі за запитом Тетяни Козирєвої.

Уточнюється, що саміт тривав три дні - з 31 березня по 1 квітня. Відповідно, тільки на нічліжку глави держави витратили 16, 5 тисяч доларів. Крім президента у Вашингтоні були ще члени офіційної делегації та особи, які супроводжували його. На все це пішло 46,2 тисяч доларів.

Решту грошей витратили на те, щоб дістатися до проведення саміту. На квитки та інше витратили 3,1 мільйон і 8,4 тисячі доларів віддали за оренду транспорту в США. Під час візиту президент виступив з промовою і заявив, що Україна найбільше зробила для підтримки ядерної безпеки в світі і далі буде підтримувати ядерне роззброєння.

Читайте також: Порошенко платить за навчання дітей 2 мільйони гривень на рік

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що візит президента до Японії 4-7 квітня, в результаті якого Японія відкрила Україні кредитну лінію на 269 мільйонів доларів, обійшовся бюджету в 4,7 мільйона гривень, 24 тисяч доларів і 7 тисяч євро.