Якщо ви фанат такого алкогольного напою, як вино, то вам обов'язково потрібно прочитати, що існують науково доведені істин, які свідчить про користь вина для організму людини.

Підвищує упевненість в собі

Нове дослідження вчених з університетів Гельсінкі і Тампере в Фінляндії виявили, що помірне вживання вина позитивно впливає на нашу впевненість. У дослідженні взяли участь понад 2,5 тисячі людей у ​​віці 18-69 років. Ті, хто випивали келих вина навіть два за вечерею, мав гарне психічне здоров'я і оцінив почуття власної гідності, як "високе", повідомляє huffingtonpost.

Покращує роботу серця

У 2015 році в журналі Nature опублікували результати дослідження, які повідомляли, що антиоксиданти, такі як ресвератрол, можуть захистити організм від вікових захворювань, включаючи хвороби серця, пробуджуючи еволюційний механізм захисту, який охороняє клітини людини від генетичних ушкоджень. Такий антиоксидант є в червоному вині.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Келих вина дорівнює годині тренувань

Вчені з Університету Альберти припустили що випити стакан червоного вина є еквівалентом витрат годину занять в тренажерному залі. Дослідники виявили, що ресвератрол в червоному вині покращує фізичну працездатність людини, його функції серця і м'язової сили так само як і після години гімнастичних занять.

Сприяє схудненню

Дослідники з Університету штату Вашингтон виявили, що ресвератрол знайдений в винограді та інших фруктах у вині може допомогти втратити вагу. За словами дослідників, ресвератрол володіє здатністю перетворювати надлишок білого жиру в коричневий або бежевий жир, який легше спалити.

Читайте також: 1,5 літра пива щодня сприяє схудненню

Нагадаємо, що вчені спростували здатність грейпфрута допомагати схудненню.