У Оптиній пустині Калузької області ченці почали виробляти сир камамбер з білою пліснявою.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Гостросюжетний ролик про своє нове заняття вони опублікували на сайті обителі і Youtube каналі. Головний герой відео розповідає мирянам, як в домашніх умовах виготовити цей делікатес. Зокрема, глядач дізнається, що для приготування камамберу йому знадобиться: власне, пліснява, спеціальні бактерії і сичужні ферменти, які можна добути з шлунка новонародженого теляти. На виготовлення партії делікатесу монахи витрачають близько двох тижнів.

Нагадаємо, що це не перша спроба освоїти сироваріння, до якої вдалася православна церква. В кінці 2014 року повідомлялося, що монахи Спасо-Преображенського монастиря Валаама пройшли навчання сироварінню в Італії. За підсумком курсів, у своїй обителі вони почали виробляти 3 види твердих сирів власної торгової марки "Монастіко", яку монастир зареєстрував у Федеральній службі з інтелектуальної власності.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще