Німецький канцлер Ангела Меркель уп'яте поспіль посіла перше місце у рейтингу 100 найвпливовіших жінок світу. Такий рейтинг опублікував журнал Forbes.

Колишня держсекретар і кандидат у президенти США Хілларі Клінтон посідає друге місце й "буквально дихає в потилицю власниці корони найбільш впливової жінки", зазначають автори рейтингу.

До першої десятки також увійшли голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард (6-е місце) і перша леді Сполучених Штатів Мішель Обама (10).

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики й безпеки Федеріка Могеріні посіла 36-е місце. Не надто від неї відстає прем'єр-міністр Польщі Ева Копач - 40-е місце. Королева Великої Британії Єлизавета II займає 41 позицію.

Читайте також: Дженіфер Лопес визнали найсексуальнішою

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Перша десятка рейтингу має такий вигляд:

1.Ангела Меркель, канцлер Німеччини
2.Хілларі Клінтон, колишній держсекретар і кандидат у президенти США
3.Мелінда Гейтс, співголова Фонду Білла й Мелінди Гейтс. З початку заснування в 1998 році фонд виділив понад 17 млрд фунтів стерлінгів у вигляді грантів
4.Джанет Йєллен, голова Федеральної резервної системи у Вашингтоні
5.Мері Барра, головний виконавчий директор General Motors
6.Крістін Лагард, управляючий директор Міжнародного валютного фонду
7.Ділма Руссефф, президент Бразилії
8.Шеріл Сандберг, генеральний директор Facebook
9.Сьюзан Воджискі, головний виконавчий директор YouTube
10.Мішель Обама, перша леді Сполучених Штатів