Лідер громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко впевнений, що без повноцінної соціальної програми із реабілітації бійців АТО, вони можуть повторити долю воїнів-афганців, які після війни в Афганістані масово вдавалися до суїцидів, оскільки не могли повернутися до звичного способу життя.

" Держава повинна створити сильні соціальні програми для воїнів АТО, оскільки статистика стверджує, що після повернення з війни серед афганців був високий показник суїцидів. Люди, повернувшись з війни у мирне життя, не знають, де і як себе застосувати. Сьогодні ситуація складніша. Тому наші хлопці-атошники обов'язково повинні бути працевлаштовані, їм необхідні турбота і увага, вони повинні розуміти, що потрібні країні. Я, як можу, допомагаю їм з працевлаштуванням, отриманням нагород, землі, на яку вони мають право, але це суспільна допомога, а повинна бути державна.", - повідомив Томенко в інтерв'ю виданню "Корреспондент.net" .

Читати також: МВФ замінить в Україні комуністичну партію

Нагадаємо, на сьогодні в Україні реабілітацією бійців АТО займаються переважно волонтери. Вони не лише допомагають із медичним забезпеченням бійців, які зазнали в АТО важких травмувань, але й дбають про те, щоб після поверхня з АТО у них були повноцінна робота та місце проживання.