Депутатам Верховної Ради рекомендують змінити відповідальність за порушення правил навчання карате. Відповідний законопроект за №4604 від 06.05.2016 року зареєстровано на сайті ВР.

Автором ініціативи є діючий прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Даним законопроектом намагаються прибрати діючу на сьогодні відповідальність згідно із ст.196 ("Порушення правил навчання карате") КУаАП, за якою при самовільному вивченні карате накладається адміністративний штраф, а створення спортивних секцій необхідно узгоджувати із компетентними органами. Дана норма діє ще з 1984 року і абсолютно не відповідає сучасними реаліям.

Читати також: На неохайних українців очікують штрафи

Об'єктом цього правопорушення є порядок організації навчання спортивним единоборствам. Природа, передбаченого статтею правопорушення, полягає у недотриманні встановлених правил відкриття секцій спортивного карате або набору до них громадян чи навчання в секціях прийомів, заборонених спортивними правилами, а також самовільному, без дозволу відповідних органів, навчанні прийомів карате. Мова йде і про цілеспрямоване створення таких організації, і про без прямого умислу.

Нагадаємо, що правопорушником вважається будь-яка особа, якій виповнилося 16 років.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще