Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що сьогодні внесе на розгляд парламенту законопроект №4379. Якщо цей законопроект буде прийнятий, то вимогу обов'язкової юридичної освіти і 10-річного досвіду роботи в галузі права для кандидатів на пост Генпрокурора буде знято. А отже, на цю посаду зможе претендувати глава фракції "Блок Петра Порошенка" в парламенті Юрій Луценко.

"Сьогодні ж я планую запропонувати народним депутатам України включити законопроект про реформу прокуратури до порядку денного. А якщо буде воля депутатів, і до розгляду", - заявив спікер.

За інформацією Парубія, інших кандидатур на пост Генпрокурора, крім Юрія Луценка, Порошенко не розглядає.

На думку політичного аналітика Петра Охотіна, якою він поділився в ефірі радіо "Голос столиці", не дивлячись на те, що Луценко не має досвіду роботи в прокуратурі і не може похвалитися достатньою кваліфікацією, він потрібен президенту на цій посаді в інформаційних цілях - робити заяви і розробляти загальну стратегію відомства. Таким чином українське керівництво спробує продемонструвати західним партнерам наявність демократичних перетворень в країні.