Революцію в науковому світі створив 15-річний канадський підліток Вільям Гедорі з Квебеку. Його наукове припущення допомогло знайти невідомі раніше місто древньої цивілізації майя.

Про це повідомляє Ancient Origins. Він розробив теорію, що майя обирали місце для свого майбутнього поселення орієнтуючись на розташування сузір'їв. Він з'ясував, що на півострові Юкатан має існувати невідоме науковцям місто. Його теорія підтвердилась після того, як знімки цієї місцевості зробили з супутників.

Відкриття Вільяма Гедорі надрукують в найпрестижніших наукових журналах. Підліток давно цікавиться стародавнім світом майя. Він знайшов 22 сузір'я на Юкатані та позначив їх на карті Google Earth .

Читайте також: NASA показали знімок "серця" Плутона

Він зрозумів, що зірки відповідають розташуванню 117 поселень майя. Найяскравіші з них співпадають з найважливішими містами. Але одне сузір'я, за його дослідженнями, не збігається з розташуванням поселень. Причина в тому, що там існують ще два невідомих міста майя.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Вільям показав свої наукові напрацювання мексиканським археологам. Йому вже пообіцяли, що він візьме участь у наступній експедиції. Разом з археологами підліток досліджуватиме найзагадковішу цивілізацію стародавнього світу.