Полонених українців бойовики періодично вивозять на суміжну територію в РФ для допитів та отримання військової інформації.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У першу чергу, вивозять для допитів старший офіцерський склад. Є й непідтверджені чутки про те, що полонених доправляють до республік Кавказу", - сказав керівник Центру визволення полонених громадської організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, який допоміг повернутися додому більш ніж 300 українським військовослужбовцям.

Читайте також: У Росії продавали українських полонених - волонтер

За його словами, частина полонених, які є у списках, вже за межами підконтрольної сепаратистам території.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"Завдяки вільним кордонам полонених можуть у будь-який час перемістити. 350 кілометрів кордону України держава не контролює. Тому встановити точну кількість полонених на території, де відкрито кордон, практично неможливо", - уточнив він.

Заручників збираються використовувати в політичних іграх. На території Росії їх можуть судити як "терористів" чи використовувати для показових акцій.

"Якщо вони цінні як джерело військової інформації щодо підготовки українських Збройних сил, подальшого плану дій, їх допитують для отримання інформації", - розповів Рубан.

Наразі в полоні у сепаратистів є офіцери навіть у званні підполковника.