Cьогодні Донецький національний університет святкує у Вінниці своє 50-річчя. Студенти та викладачі з нагоди свята вирішили віддячити місту за гостинність і подарували металеву троянду заввишки півтора метри.

Викладацький колектив не просто так обрав такий подарунок, адже троянда – символ міста Донецька. Очільники міста слідкували за тим, щоб Донецьк не втратив свій титул- "місто мільйона троянд".

"Саме символ нашого міста даруємо громаді Вінниці за те, що підтримали навчальний заклад у нелегкий для нього час, надали приміщення для двох навчальних корпусів, частину місць у гуртожитках для студентів", - розповів очільник прес-центра університету Сергій Бондаренко.

Ректор університету Роман Гринюк розповів про те, що місто стало другою домівкою для нього, але він мріє повернутися в Донецьк.

"2014 рік був серйозним випробуванням для нашого колективу. Цьогорічній день університету є важливим в нашій історії. Ми пройшли всі випробування. Сьогодні ми тут, на вінницькій землі. Дякую всім за небайдужість і патріотизм", - сказав ректор.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Читайте також: З корпусу донецького університету зняли барельєф Василя Стуса

Нагадаємо, що через збройний конфлікт на Донбасі, викладачі та студенти університету вирішили переїхати до Вінниці. Терористи самопроголошеної "ДНР" знасли барельєф Василю Стусу біля філологічного корпусу.