Найгірша ситуація з українцями, які не хочуть служити за контрактом, склалася в Закарпатській області.

Про це в інтерв'ю "Українським Новинам" розповів начальник відділу комплектування та призову Генштабу ЗСУ Валерій Дендебера.

За його словами, пояснити причину такого стану справ непросто, оскільки на це є як об'єктивні, так і суб'єктивні причини: невелика кількість населення; етнічні меншини, які там проживають; сезонні роботи і так далі.

"Хоча, якщо брати до уваги виконання планового завдання, то це більше 32%. Я думаю, що найближчим часом Закарпаття покаже нормальні показники по прийому на контракт ", - зазначив В. Дендебера.

Читайте також: 12 тисяч контрактників вступило до лав армії з початку року

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Найбільший відсоток прийняття громадян на військову службу за контрактом за перший квартал поточного року показали Кіровоградська, Хмельницька, Миколаївська, Дніпропетровська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області.