Президент Петро Порошенко відкрив 8-й Київський безпековий форум. Глава держави зазначив, що в даний момент норми безпеки, розроблені після Другої Світової Війни, неефективні.

"Старі формати безпеки, розроблені відразу після закінчення Другої світової війни, не працюють. Я підняв питання про миротворців", - сказав він.

Порошенко наголосив, що головне завдання російської влади - послабити Україну, привести всі форми суспільного життя до занепаду.

"Ще раз підкреслю: агресору не потрібен був Крим - агресор володіє 1/6 суходолу на планеті і, вибачте за прямоту, часто-густо не може з нею впоратися. У нас на сьогоднішній день є підстави бути переконаними, що агресору потрібна вся Україна: слабка, дестабілізована, з дискредитованими європейськими цінностями і дискредитованим народом, який знайшов у собі сили піднятися на європейському Майдані", - сказав глава держави.

Глава держави заявляє, що діалог з Донбасом можливий після проведення там чесних виборів і наголошує, що це буде українська територія.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми повинні забезпечити чесне, прозоре волевиявлення громадян і ми будемо вести діалог з Донбасом, але з іншим Донбасом - українським, після проведення чесних виборів", - заявив він.

Матеріал по темі: Гройсман виконав лише третину своїх обіцянок