Google має намір боротися за рівноправність статей. З цією метою компанія представила емодзі з жіночими обличчями. Набір складається з 13 смайлів.

Про це повідомляє Sky News. Смайли зображують жінок в різних професіях. Серед них є жінки-фермери, медики та вчені, а також автомеханіки, працівниці заводу й рок-зірки.

"Куди не глянь, жінки завойовують авторитет і визнання як ніколи раніше", - відзначили співробітники Google.

Розробники вважають, що нові смайли "окреслюють широке коло професій для жінок і розширюють уявлення про кар'єрні можливості для дівчаток по всьому світу". Вони наголосили, що настав час відобразити цю тенденцію в емотіконах.

Читайте також: Google патентує комп'ютер всередині ока

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нові емодзі створюватимуть з уже існуючих. Для цього додаватимуть до зображення конкретний професійний атрибут, як комп'ютер, мікроскоп або завод. Нові смайли з'являться до кінця цього року.

З недавнього часу емодзі стали справжнім полем для битви не тільки за гендерну рівність, а й на расовому ґрунті. Творці смайлів вважають, що їхня ідея буде актуальною.