У прокуратурі США назвали суму хабарів, яку чиновники ФІФА набрали за 19 років. Вони можуть становити більше 10 мільярдів доларів.

Про нові подробиці у гучному корупційному скандалі у Міжнародній Федерації Футболу повідомили на спеціальній конференції. В ній брали участь директор ФБР Джеймс Комі та генеральний прокурор США Лоретта Лінч, повідомляє Terrikon.

Президент Росії Володимир Путін, у свою чергу, звинуватив США у втручанні в справи ФІФА і намаганні перешкодити переобранню Зеппа Блаттера на п'ятий термін, як президента організації.

Читайте також: Шістьох чиновників FIFA арештували за корупцію

Він додав, що йому відомо про "тиск" на Блаттера через підтримку ним Росії у проведенні чемпіонату світу.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Наші американські партнери використовують ці методи для досягнення корисливих цілей. Я не виключаю, що справа ФІФА точно така ж", – заявив Путін.

Американська компанія "Visa" заявила, що перегляне спонсорський контракт із ФІФА, якщо там не вживуть заходів у зв'язку з корупційним скандалом.

Також у компанії наголосили, що стали спонсорами ФІФА, бо вважають чемпіонат світу одним із глобальних спортивних змагань, яке об'єднує людей. Тому вони вимагають відновити репутацію чемпіонату світу з футболу в очах його прихильників.

Нагадаємо, що швейцарська поліція порушила кримінальні справи проти 14 чиновників ФІФА. Крім цього, генпрокуратура країни спільно з правоохоронними органами США проведе розслідування щодо фальсифікацій під час відбору країн-господарів ЧС-2018 та 2022, якими є Росія і Катар.

Читайте по темі: У Росії можуть забрати чемпіонат світу з футболу