Політолог Микола Спірідонов пояснив, що запровадження системи штрафів за прогули засідань Верховної Ради жодним чином не вплине на загальну дисципліну в парламенті, оскільки половина народних обранців навіть не відчують таку новацію через те, що розміри штрафів мізерні і складають суму подекуди навіть меншу за середній чек за обід депутата.

"Я не думаю, що це допоможе. Я чув цифри: штраф за невідвідування пленарного засідання складе близько 700 гривень. Вибачте, але це нижче середнього обіднього чека депутата.", - пояснив Спірідонов і додав, що єдиним дієвим методом впливу на дисциплінованість нардепів може бути лише позбавленні їх депутатського мандату.

Читати також: Незважаючи на штрафи, депутати все одно прогулюють Раду

"Я думаю, що єдина можливість закликати депутатів до дисципліни – все-таки відбирати у них мандати. Припустимо, якщо людина без поважної причини менше 50% пленарних днів відвідує протягом сесії, то можна зробити їй попередження. Якщо ще одну сесію повторюється те ж саме, то необхідно просто відбирати мандат, так як очевидно, що людина зайшла в ВР захищати свої бізнес-інтереси, а роботою не займається.", - наголосив політолог під час інтерв'ю виданню newsradio.com.ua.

Нагадаємо, інший політичний експерт Руслан Бортник повідомив, що депутатськими штрафами насправді відволікають увагу суспільства від реальних сум заробітної плати народних обранців, яка зросла із 6 тис. грн. до 17 тис. грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще