З першого червня "Укрзалізниця" відмовляється від низки пільг. Про це повідомили сьогодні в прес-службі УЗ.

Відтепер втрачають 50-відсоткову знижку на проїзд військовослужбовці, які служили в радянській армії у період війни чи збройних конфліктів, трудівники тилу, Герої України, кавалери ордену Трудової Слави та Герої соціалістичної праці.

Також пільг на проїзд позбавили людей 1920-1945 років народження. Це колишні в'язні німецьких концтаборів, люди, які працювали на примусових роботах у Німеччині, жертви нацистських переслідувань, діти партизанів і підпільників, Герої Великої Вітчизняної війни та інші.

Цікаво, що позбавили пільг і Героїв Небесної Сотні.

"Загалом це правильне рішення. Більшість пільг в Україні дають людям, які мають заслуги перед Радянським Союзом. Але ж зараз ми живемо зовсім у іншій державі. То чому маємо давати пільги їм?" – говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик компанії АФС.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Матеріал за темою "Укрзалізниця" оголосила про технічний дефолт

Він вважає, що більшість пільг на проїзд у транспорті не актуальні.

"Та фронтовики Другої світової війни зараз точно потягами не їздять. Їх лишилися десятки. А їхні посвідчення активно підробляють шахраї й купують квитки зі знижкою. Те саме стосується й Героїв України. Із тих героїв, яких я знаю, немає нужденних. Це депутати, керівники крупних підприємств і установ. Всі вони мають автомобілі бізнес-класу. Ці пільги їм непотрібні", - каже експерт.

Матеріал за темою Укрзалізниця звільняє співробітників за "зайців"

На його думку, пільги почали скорочувати через фінансові проблеми "Укрзалізниці".

"Не розумно комусь надавати послуги задарма, а самому, щоб вижити, оформлювати кредити. Так весь час жила "Укрзалізниця". Саме тому вони скасували пільги навіть родичам Героїв Небесної Сотні. Їх не так багато, але підхід до державної пошани має бути іншим. Вигідніша для країни і для людей, що якось відзначились, адресна допомога.

Нагадаємо, що минулого тижня керівництво "Укрзалізниці" оголосило про технічний дефолт і відсутність можливості гасити державні та міжнародні кредити.