Міністерство оборони провело брифінг за участю радників керівника та представників Ради волонтерів при МО. На ньому журналістам продемонстрували нові зразки одягу і продовольчі пайки для військовослужбовців, пише "Ліга-Нет".

Представник волонтерів Костянтин Лісник зазначив, що форма пошита з нової тканини, яка має кращу якість, ніж попередня. При цьому сам матеріал обійдеться відомству значно дешевше. Ціна нової форми, яка пошита в Україні, буде на 20% нижчою за попередню.

До комплекту екіпіровки військовослужбовця увійдуть шкіряні демісезонні черевики, трекінгові та утеплюючі шкарпетки, картуз, панама, а також бахіли на період негоди. Взуття пошите із застосуванням мембранної технології.

Читайте також: Бійцям АТО на передовій вручили патріотичні книжки

Зимова форма складається за сучасною системою тришаровості. Також Міноборони обіцяє, що одяг не промокатиме і матиме властивості віндстоппера, тобто не продуватиметься.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Міноборони підкреслює, що форма та взуття - це засоби особистого використання бійців та іх не треба буде повертати. Інвентарні ж засоби, такі як аптечка, бронежилет, каска, підлягають поверненню.

Цього року замовлять більше 400 тисяч комплектів річного польового костюма. Раніше, Міноборони відзвітувало про витрату 2,5 млрд. грн. на це.