У квітні і травні гривня зміцнилася і була стабільною. На сьогоднішній день практично відсутні економічні чинники, які впливали б на національну валюту. Курс гривні буде стабільним до осені, якщо не буде непередбачених обставин.

Про це повідомляє The Kiev Times. Українці вже більш як рік не скуповують активно валюту, а все частіше її продають. Це пояснюється зниженням купівельної спроможності населення. Така ситуація, на думку експерта Всеволода Степанюка, триватиме ще якийсь час і позитивно позначиться на курсі.

Але долари необхідні банкам і компаніям, які працюють з іноземними партнерами. У даній області теж не спостерігається позитивних тенденцій. Банки показують збитки, а обсяги імпорту стрімко скорочуються.

Читайте також: Швейцарський корупціонер буде вчити НБУ заробляти

Важливий вплив на гривню дає і політика. Стабільності курсу сприяло позитивне рішення політичної кризи і початок роботи місії Міжнародного валютного фонду. Якщо країну не будуть стрясати скандали, а дії уряду будуть продуманими і конструктивними, то нинішній курс гривні збережеться до осені.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Експерт Олександр Охрименко зазначив, що не можна виключати й фактор сезонності, адже влітку помітно знижується ділова активність і це впливає на стійкість гривні. На курс може кардинально вплинути лише непередбачені події, як відновлення військових дій в Донбасі і різні політичні скандали.