Group DF зупинила роботу черкаського "Азоту" та "Рівнеазоту". У компанії мотивували це нібито тиском на бізнес з боку депутатів Народного фронту Арсенія Яценюка та їх представників у владі.

Про це повідомляє прес-реліз Group DF.

Причиною відключення газу стала заборгованість підприємства у сплаті за постачання палива. Ще однією з причин є низка кримінальних справ, які правоохоронці порушили проти групи компаній "Ostchem", які належать українському олігарху Дмитру Фірташу.

За попередньою інформацією, це пов'язано з початком процесу зміни власника підприємства. Завод щорічно приносять мільярдні доходи. Його новим власником хоче стати інший відомий український олігарх - екс-губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський.

У травні минулого року в зоні АТО зупинили роботу концерн "Стирол" і "Сєвєродонецьке об'єднання Азот". Частину їх завантажень перевели до Рівного та Черкас.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: Порушили справу проти хімпідприємств Фірташа

У Фірташа заявляють, що проти менеджерів компанії "Ostchem" фабрикують кримінальні справи, а саму компанію "позбавили газу".

Нагадаємо, що "Азот" найбільше підприємство у Черкаській області. На заводі працюють 5 тис. осіб. Він входить до групи " Ostchem" мільярдера Дмитра Фірташа. Природній газ є основною сировиною для виробничого процесу на підприємстві.