Сьогодні президент Петро Порошенко підписав закон про мораторій на виплату зовнішніх боргів приватним кредиторам, повідомляють у прес-службі глави держави.

Цей законопроект 19 травня прийняли депутати Верховної Ради. Він дає можливість Кабміну запроваджувати мораторій на виплату зовнішніх боргів у зв'язку із складною економічною ситуацією в Україні.

"У багатьох аналітиків були побоювання, що президент не підпише закону Проте те, що він це зробив, свідчить про одне – наша влада не погоджується із умовами реструктуризації боргів, які нам диктує Захід", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Матеріал за темою Україні вигідний дефолт

У законопроекті вказано, що мораторій не поширюватиметься на борги перед Міжнародним валютним фондом та Європейським банком реконструкції і розвитку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, західні кредитори відмовилися знижувати відсотки та списувати частину українських боргів. Запропонували лише подовження кредитного терміну. Проте така схема реструктуризації поглиблюватиме фінансову кризу в Україні.