Економіст Владислав Загородній переконаний, що державний бюджет не отримає суттєвих надходжень від зростання акцизу на цигарки, а, навпаки, − подорожчання цигарок лише спровокує збільшення рівня цього контрабандного товару в Україні.

"Контрабанда після збільшення акцизів може набрати нових обертів. Адже через збільшення собівартості сигарет контрабандисти матимуть менше грошей із кожної партії сигарет. Щоб мати колишні заробітки, вони продаватимуть більшими обсягами цигарки. Звісно, ніякі податки від цього в бюджет не йтимуть", - розповів експерт під час інтерв'ю для видання mukachevo.today.

Читати також: Субсидії гальмують розвиток газодобувної галузі

Також Загородній переконаний, що українці не будуть палити менше через здорожчання цигарок, а просто замінять їх на більш дешевші контрабандні.Як відомо, акциз на цигарки в Україні зріз від 15 євро за 1 тис. шт. до 90 євро.

Нагадаємо, українські цигарки досі вважаються в Європі одними із найдешевших, тому мешканці Західної України масово возять їх до сусідньої Польщі, заробляючи кошти на ціновій різниці.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще