Українські та зарубіжні журналісти після оприлюднення "списку "Миротворця" опинилися в "чорному списку" як в "ДНР", так і в Україні. Про це у своєму інтерв'ю для "Сьогодні" розповів французький журналіст Поль Гого.

"Більшість з нас, журналістів, вже зареєстровані в СБУ. Люди, які опублікували список, повинні розуміти, що це також і в їх інтересах знати, що відбувається в "ДНР" та "ЛНР". Також на передових позиціях дуже багато українських солдат, які не можуть зрозуміти, чому ми ходимо на ділянки, підконтрольні сепаратистам. Після того як вони побачили список, як я можу бути впевнений, що більшість радикалів не стануть для мене проблемою наступного разу? І останнє: що опублікувавши список, слід також знати, що більшість журналістів, які присутні в цьому списку, на даний момент знаходяться в чорному списку на території сепаратистів, включаючи мене", - розповів Гого.

Також він зазначив, що те, що його зробили загальнодоступним, - це ідіотська річ. Та виразив сподівання, що цей список скоро взагалі зникне.

Читайте також: Розенка звинуватили в "полюванні" на переселенців

Нагадаємо, що в Україні вибухнув грандіозний медіаскандал, який вже вийшов за межі країни і привернув увагу світової громадськості. Велика інформаційна база "Миротворець", яка публікує імена бойовиків Донбасу і їх пособників, виклала список з 4-х тисяч прізвищ журналістів з усього світу, назвавши репортерів, акредитованих на окупованих територіях Донбасу, посібниками бойовиків.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще