Президент Порошенко посадив Юрія Луценка в крісло Генерального прокурора для того, щоб він провів зразково-показове розслідування вбивств на Майдані в лютому 2014 року. Але оскільки новий Генпрокурор елементарно непрофесійний, він стане справжнім головним болем для Президента.

Про це розповів порталу "Знай" президент Української асоціації професіоналів безпеки Сергій Шабовта.

"Зараз Луценко в першу чергу почне зачистку кадрів і створення нових структур, які будуть віддані йому. Сама ж прокурорська система буде люто і кваліфіковано чинити опір. Не варто забувати, що Генеральний прокурор - найвища фігура в прокурорської системи, яка має затверджувати або заперечувати будь-які рішення. Але не маючи власних уявлень, Луценко буде звертатися до радників, які будуть транслювати суб'єктивні думки. Тобто від непрофесійного Генпрокурора ми свідомо будемо отримувати небезпечні і суб'єктивні рішення, які будуть політично заангажовані", - зазначив експерт.

Сергій Шабовта зазначив, що перед Ю. Луценко на посаді Генпрокурора поставили головне завдання - розслідування подій на Майдані. Причому у тому ключі, який найбільш вигідний діючій влади.

Читайте також: Крах Луценка-прокурора спровокує смерть Луценка-політика

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Тобто про об'єктивізм там мова йти не буде, адже за 2 роки влада зробила все, щоб максимально знищити сліди події на Майдані. Очевидно, що насправді ніякого розслідування не буде. Адже в ті події в рівній, а то і більше винна сторона, яка прийшла до влади ", - підсумував експерт.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада підтримала кандидатуру Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора. За відповідне рішення проголосували 264 народних депутата.