Директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський впевнений, що виборів на Донбасі цього року однозначно не буде, навіть якщо за законопроект про них парламентарі проголосують. На думку політолога, сам законопроект міститиме ряд положень, на виконання яких ніколи не погодяться бойовики Донбасу з одного боку, а з іншого влада таким чином продемонструє на рівні нормандського формату і при підтримці США вона виконує свої зобов'язання.

"Є інформація з неназваних джерел з табору "Народного фронту", а також з табору БПП, що закон начебто готується або навіть майже готовий. Після тиску з боку Вікторії Нуланд, нормандського формату, Україна, яка зацікавлена ​​в тому, щоб не були скорочені санкції проти Росії, повинна зробити хоч якийсь крок щодо реалізації тих зобов'язань. А це прийняття ряду законопроектів. І проголосувати можуть.

Читати також: Луценка змусять посадити друзів Порошенка

Але справа в тому, що це буде такий законопроект, який, звичайно, не влаштує Донбас, але зате дасть можливість Україні на рівні нормандського формату, за участю і підтримкою США, сказати, що ми свою частину виконуємо, а не виконує Донбас, тому ніяких виборів там не буде. Тим більше, що сам Порошенко каже: для цього потрібна поліцейська місія на всій території, підконтрольна межа. А цього не буде - і це прекрасно розуміє Порошенко - ніколи", - пояснив політолог під час свого інтерв'ю для видання "Голос столиці".

Нагадаємо, зі свого боку, заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука повідомив, що війна на сході триватиме ще протягом трьох або п'яти років. В той же час, політичний експерт Максим Розумний каже, що Росія зробить все для того, щоб ситуація на Донбасі переросла в затяжний тліючий конфлікт - таким чином Кремль намагатиметься приховати наслідки своєї агресії на територіях Донбасу.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще