Новий прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір найближчим часом позбавити олігархів впливу на політичні, економічні та суспільні рішення, які мають стратегічні для країни наслідки. Таким чином Гройсман планує заспокоїти представників МВФ, які хвилюються, що в Україні не відбувається процес деолігархізації.

Передовсім, новий прем'єр планує позбавити їх монопольного становища, вирівняти із середніми та дрібними підприємцями умови ведення бізнесу в Україні, а також заборонити використовувати представників влади у міжусобних війнах.

Читати також: Гройсман вважає, що чиновник з великою зарплатнею не буде красти

"Існує три базових правила. Перше: для них, олігархів, повинні бути єдині правила. Друге: ринок, тільки ринкові відносини, ніяких преференцій. Третє: владу не можна використовувати у війні між олігархами. Позиція олігархів повинна бути наступна: вони повинні займатися розвитком економіки країни і не втручатися в її справи", - пояснив Гройсман під час інтерв'ю для видання "Українська правда".

Нагадаємо, сьогодні Володимир Гройсман відбув до Одеси, щоб вирішити проблемні питання доріг, зокрема траси Київ-Одеса.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще