Рссійскій військовий оглядач Олександр Гольц повідомляє, що Росія прийняла нову стратегію для залякування світу, зокрема США і Європи. Це є наслідком збільшення контингенту НАТО в Європі після того, як Росія незаконно захопила Крим і продовжує агресію на сході України.

"Я думаю, що майбутні роки будуть досить ризиковими для світу. Тому що у Росії немає тих ресурсів, якими володів Радянський Союз в попередній "холодній війні". Ні союзників, не дуже добре з фінансами, старіюче населення, з яким не сформуєш 5 мільйонну армію. Але є ядерна зброя. Так що стратегія Росії буде полягати в тому, щоб переконати Захід, що "у нас вистачить політичної волі ця зброю використовувати". У зв'язку з цим, як мені видається, російська ядерна політика буде все більш ризикованою", - каже експерт Апострофу.

Військові експерти запропонували політикам, які стоять у керівництва країни, збільшити кількість ядерних розробок, щоб перевершити протитанкову систему США. Ці порядки характерні для періоду "холодної війни", які Росія активно відроджує. У Росії ходять чутки, що розробляється ядерна багатоцільова система "Статус-6", яка є класичним прикладом "зброї смертної години". При її активації відбувається потужний вибух, але її використовують тільки як "відплату".

Читайте також: Держдеп США наляканий перетворенням Криму в ядерну базу Росії

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін неодноразово заявляв, що військові можуть дислокуватися на будь-якій ділянці кордону, також Росія може розміщувати на всій території країни ядерну зброю.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще