Контррозвідка Служби безпеки України разом зі спецслужбами Молдови затримали "командира" однієї з батарей групи бойовиків "Сомалі" на прізвисько "Академік".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У спецслужбі розповіли, що бойовик прибув до Кишинева літаком однієї з російських авіаліній.

Затриманий виявився мешканцем Одеси. Влітку минулого року він пройшов військову спецпідготовку на території одного з полігонів у районі міста Макіївка Донецької області. Керував підготовкою кадрових військовослужбовців ГРУ Генштабу Збройних сил Росії. По закінченні курсів чоловік отримав фейкове офіцерське звання "старшого лейтенанта".

Читайте також: Фінляндія вигнала сім'ю терориста "ДНР" з країни

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Бойовик із серпня 2014 до травня 2015 року командував батареєю у складі терористичного угруповання, відомого як група "Гіві". Він брав участь у обстрілах, а також координував вогонь по позиціях сил антитерористичної операції, які дислокувались в районах Донецького аеропорту, Сніжного, Іловайська, Дебальцевого та Авдіївки.

Затриманого вже доправили в Україну. Наразі тривають оперативно-слідчі дії.