Сьогодні в усіх українських школах пролунав останній дзвоник. Чернівецькі школярі зачитали звернення до Путіна, а президент України Петро Порошенко поїхав на шкільне свято у Слов'янськ.

У чернівецькій школі №27 під час урочистої лінійки діти зачитали звернення до президента Російської Федерації.

Про це повідомляє місцеве видання "Чернівецький Промінь".

"Учні 37-ми класів цієї школи просять Володимира Путіна вислухати та зрозуміти їх. Діти звернулися до Путіна із закликом припинити війну в Україні", - ідеться у повідомленні.

Також у дитячому зверненні звучить думка, що українцям дуже боляче усвідомлювати зраду країни, яку колись вважали рідною.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Міносвіти пропонує ввести 12-річну школу

Старшокласники намалювали плакати із написами "Ми - за мир", "Боже, Україну бережи". Керівництво закладу передасть їх до посольства Росії у Києві.

Тим часом президент Петро Порошенко поїхав у Слов'янськ на останній дзвоник.

"Президент перебуває з робочою поїздкою в Слов'янську, де візьме участь у святі останнього дзвоника в школі, яка була повністю відбудована українською владою після звільнення міста", - розповів його прес-секретар Святослав Цеголко.

Випускників, вчителів, учнів та їхніх батьків зі святом привітав також міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Нагадаємо, 23 травня Міністерство освіти розробило новий законопроект, який передбачає навчання в школі протягом 12 років. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський під час брифінгу.

"Проект закону "Про освіту" передбачає здобуття учнями середньої освіти впродовж 12 років, з яких 1-5 класи – це початкова школа, 6-9 класи – базова, а 10-12 класи – профільна старша школа", - повідомив Полянський.

Чиновник зазначив, що таке рішення експерти та працівники міністерства розробляли в тісному діалозі з представниками громадянського суспільства.