Компанія Google інноваційну гігапіксельні камеру. Вона призначена для сканування шедеврів світового мистецтва. Компанія опублікувала хвилинний відеоролик, в якому продемонструвала її можливості.

Фотоапарат отримав назву Art Camera. З її допомогою можна робити знімки надвисокої чіткості. Академія культури Google за перші п'ять років існування відсканувала і заархівувала близько 200 творів мистецтва в супервисокій якості. За останні кілька місяців вдалося просканувати ще тисячу картин.

Читайте також: Штучний інтелект Google написав романтичні вірші

"Час захоплення зображення сильно скоротили. Раніше на це була потрібна майже доба, проте тепер картина розміром метр на метр може бути захоплена всього за півгодини", - розповіла технічний керівник програми Академії культури Марзия Нікколаї.

Камера більш проста у використанні, ніж попереднє обладнання. Це дозволить музеям і іншим установам оцифрувати більше своїх шедеврів.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Камеру випустили обмеженою серією в 20 екземплярів. Вона не призначена для продажу.