Комітет Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму 17 травня ініціював початок громадських обговорень про перейменування аеропорту "Бориспіль". Ініціаторами цього стали діячі культури.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання комітету, передає кореспондент "РБК-Україна". Аеропорт планують перейменувати на честь одного з відомих українських діячів.

"Пропонується, відповідно до закону України, доручити Міністерству інфраструктури розглянути питання щодо можливості перейменування чи присвоєння імені фізичної особи ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та провести, відповідно до закону, громадське обговорення",- заявив голова комітету Артур Палатний.

Читайте також: Український літак-рекордсмен приземлився вчора в Австралії

Під час засідання комітету пропонували декілька варіантів. Летовищу хочуть присвоїти ім'я Казимира Малевича, Павла Чубинського або Тараса Шевченка.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, їздити в столичний аеропорт стане швидше і зручніше. Скоротити шлях допоможуть електричні міні-автобуси ZAZ microMAX. Вони обслуговуватимуть пасажирів міжнародного аеропорту "Бориспіль". Електроавтобуси збирають на Запорізькому автомобільному заводі. Їх виготовляють за проектом швейцарської компанії Rinspeed.